Rajčata s bazalkou, opečenou bagetkou a pečeným česnekem


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Příprava česneku

  1. Než se vrhneme na přípravu rajčat, dáme péct do trouby česnek.
  2. Pečený česnek připravíme tak, že palice česneku překrojíme na půl a zakápneme mírně olivovým olejem.
  3. Každou půlku česneku zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku.
  4. Pekáček s takto připraveným česnekem vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů cca na 45 minut.
  5. Po 45 minutách vyndáme česnek z alobalu a necháme ho cca 4 minuty zezlátnout.

Příprava rajčat

  1. Rajčata si spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. K rajčatům přidáme bazalku, nakrájenou na jemno a dva stroužky prolisovaného česneku. Následně rajčata dochutíme solí a pepřem.

Příprava bagetky

  1. Bagetku nakrájíme, mírně pokapeme olivovým olejem a necháme ji opéct na pánvi, aby byla křupavá.
  2. Předkrm můžeme podávat na talíři, kde jsou všechny komponenty zvlášť nebo můžeme hostům nachystat již obloženou bagetku.
  3. Na bagetku namažeme trochu pečeného česneku a poklademe rajčatovou směsí.

ingredience jsou cca pro 4 osoby

Štítek
Ingredience
  • 5 ks rajčata
  • bazalka (čerstvá)
  • sůl
  • pepř
  • 3 paličky česnek
  • bageta
  • olivový olej
Čas přípravy
50 minut


Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty